Dana Rosto Tarifi

Tadı damaklarda kalan nefis pişirme önerisi için tarifimize kulak verin…
dana-rosto
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 120 dakika
Porsiyon sayısı: 6-8
Malzemesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 kg dana nuar
1 soğan
1 havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su veya et suyu
Tuz
Karabiber
2 defne yaprağı
Yapılışı
Mümkünse yayvan bir döküm tencereye Tereyağı ile ayçiçeği yağını koyun ve ısıtın.
 Dana nuarı tencereye koyup harlı ateşte her iki tarafını mühürleyin.
Eti tencereden alın, ince doğranmış soğanı ve halka şeklinde doğranmış havucu ekleyip soteleyin.
1 su bardağı scak suya salçayı ekleyip karıştırın.
Mühürlenen eti üzerine koyun hiç karıştırmayın.
Üzerini geçecek kadar sıcak et suyu ilave edin.
Defne yapraklarını koyup tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin.
İndirmeye yakın tuz ve karabiberi ilave edin.
Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın.
Not: Patates püresi ile servis edilmesi tavsiye olunur.