Davet Sofralarına Yakışır: Ziyafet Pilavı

Et, nohut, sebze, badem, tereyağı… Bir yemeğin bütün lezzet unsurlarını içinde barındıran ana yemek tadında pilav; davet sofalarının nefis lezzeti ziyafet pilavı… Misafir ağırladığınız akşamlarda sofranızın baştacı olarak tarifimizi mutlaka deneyin.

pilav

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı haşlanmış nohut

½ kilo kadar kemikleri ile haşlanmış didilmiş kuzu eti

1 adet kuru soğan

2 adet rendelenmiş havuç

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı badem

4 su bardağı et suyu

Tuz-karabiber

Yapılışı

Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın.

Yayvan bir tencereye yağları koyun, ince doğranmış soğanları kavurun.

Rende havuçları ve ardından pirinçleri tencereye alın ve 3 dakika kadar kavurun.

Tuzu ve et suyunu ilave edin kaynamaya başlayınca ocağı kısın.

Pilav hafif sulu iken didilmiş etleri, haşlanmış nohutları bademleri ve karabiberi karıştırarak pilava ilave edin.

3 dakika sonra ocağın altını kapatın.

10-20 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Dilerseniz bademleri ayrıca tereyağında kavurarak üzerine ilave edebilirsiniz.