En Güzel Tost: Domates Soslu Bazlama Tost

Pazar kahvaltılarının baş tacı, kahvaltıyı keyfe dönüştüren bir tost tarifi. Hamurunu kendinizin hazırladığı ev yapımı bazlama ile hazırlayabileceğiniz tost yapımında arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilir, fırında da pişirebilirsiniz.

Domates sosu yerine acuka ilavesiyle de hazırlayabileceğiniz bazlama tost tarifini çay saatleriniz için de hazırlayabilirsiniz.

Domates Soslu Bazlama Tost

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

Malzemeler:

2 adet bazlama ekmeği
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıcak su
1 yaprak taze fesleğen
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gram sucuk
100 gram dil peyniri

Püf noktası:

Bazlama ekmeklerini kullanarak hazırlayacağınız tost tarifinde arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilir, isterseniz Nutellalı tostlar hazırlayabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız tostları önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ortadan ikiye kestiğiniz bazlama ekmeklerinin iç kısımlarını açın.

Sosu için; küçük bir kaseye aldığınız domates salçası, su, doğranmış taze fesleğen yaprağı ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın.

Dil peynirini uzun ince şeritler halinde açın. Sucuğu ince ince dilimleyin.

Sıcak bazlama ekmeklerine az miktarda tereyağı sürün. Ardından çok az miktarda domates salçalı sos ilave edin.

İnce dilimlenmiş sucuk ve tel tel ayrılmış dil peynirlerini yerleştirin. Kapattığınız bazlama tostları, önceden ısıtılmış tost makinesinde peynirler eriyip hafif bir renk alana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.