Suyuna Banmalı: Domatesli Balık

Domatesli balık… Salata tarifleri ve sabah kahvaltı hazırlığında kullanmaya alışık olduğumuz cherry domatesleri bolca kullanıyor ve buğulama tadında bir balık hazırlıyoruz. Domates suyu sayesinde kendi suyunda pişecek olan balıkların Migros Taze Balık reyonlarından seçilmiş, beyaz etli ve fileto olması püf noktanız olsun.

Fırında pişen balık tarifi bir o kadar da sağlıklı, afiyet olsun.

Domatesli Balık Tarifi

 

4 kişilik

Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

600 gram levrek fileto
1 adet küçük boy kuru soğan
3 adet sarımsak
400 gram cherry domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tarhun
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

1/4 demet maydanoz

Püf noktası:

Bu tarifte kullandığınız balıkların beyaz etli olmasına dikkat edin, fileto balıkların derisinin üzerinde olmasına dikkat edin.

Yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı ince piyazlık doğrayın.

Sarımsakları ince ince dilimleyin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.

Doğramış olduğunuz kuru soğan ve sarımsakları fırın tepsisine alın.

Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirdiğiniz fileto levrek balıkları fırın tepsisine dizin.

Tarhun ve cherry domatesleri ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kendi suyunda yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra ılık ya da sıcak olarak servis edin.