Dondurma Mevsimi Geldi: Evde Kolay Dondurma Nasıl Yapılır?

Yaz mevsiminin gelmesiyle ferahlık sunan besin arayışlarımız da başlar. Bu besinlerin başında elbette ki leziz dondurmalar gelir.

Bunaltıcı sıcaklar için her evde dondurma bulunsun hem de ev yapımı halleriyle bulunsun istemez misiniz? Daima hazır olarak almayı tercih ettiğimiz dondurmaları evde yapsak nasıl olurdu diye hiç düşündünüz mü? Düşünmeye başlasanız iyi edersiniz; çünkü evde dondurma yapımı oldukça kolay, sonuçlar oldukça güvenilir. Sizin için sıraladığımız püf noktalarına da dikkat ettiniz mi, en iyi dondurmanın ustası olabilirsiniz. Şöyle buyurun:

muzlu-dondurma

1. Süt Kalitesi Önemlidir

İyi bir dondurmanın ana malzemesi, iyi bir süttür. Sütün kalitesi ne kadar iyi olursa dondurmanın lezzeti de o kadar şahane olacak demektir. Lezzetli bir dondurma için manda ya da keçi sütü doğru bir tercih olabilir.

dondurma-yogurt

2. İç Malzemeler Önemlidir

Dondurmanızın lezzetine lezzet katacak yardımcı malzemeler olacaktır. Meyve, kuruyemiş, çikolata gibi bu malzemelerin kaliteli ve taze olması son derece önemlidir. Aksi takdirde dondurmanın kötü ve buruk bir tatta olmasını istemezsiniz öyle değil mi?

dondurma

3. Doğal Salep Olmadan Olmaz

Dondurmaya asıl lezzetini veren iyi bir sütten sonra doğal bir saleptir. Dondurmanızın güzel bir kıvamda olmasını istiyorsanız mutlaka iyi bir doğal salep için güvendiğiniz aktarların kapısını aşındırmaya başlamanızda fayda var.

dondurmanın_faydaları

Ev Yapımı Dondurma Tarifi:

Malzemeler:

  • 2 litre tam yağlı süt
  • 2 tatlı kaşığı doğal salep
  • 2,5 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  • Geniş bir kap içerisinde salep, şeker ve vanilyayı güzelce karıştırın. Daha sonra 1 bardak sütü azar azar ekleyerek karışımın iyice çözünmesini sağlayın.
  • Kalan sütü derin bir tencere içerisine boşaltın ve kaynatın.
  • Kaynamaya başlayan süt içerisine toz şekeri ve daha önce hazırladığınız karışımı yavaşça çırparak ilave edin.
  • Karışımı 30-35 dakika kadar kısık ateşte -ara ara savurur şekilde- karıştırarak kaynatmaya devam edin.
  • Daha sonra ateşi söndürüp ılıyana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırmaya devam edin.
  • Soğumaya yakın bir hale gelince derin bir kaba alıp kapağını kapatarak dondurucunuza koyun.
  • 1-2 saat beklettiğiniz aralıklarla dondurucudan çıkarın ve mikserle çırpın.
  • Mikserle çırpamayacağınız kadar katı bir kıvam aldığında dondurmanız hazır hale gelmiş demektir. Afiyet olsun.