Birinciliği Ona Verdiler: Dondurmalı Meyve Salatası

Yaz meyveleri demek renk demek, çoşku demek bir kere. Çilek, kivi, nektarin, ananas gibi mevsim meyvelerini küçük küpler halinde doğradıktan sonra derin bir salata kâsesine alın. Kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla harmanladıktan sonra portakal suyuyla hazırladığınız pratik sos eşliğinde servis edin. Meyve salatası hazırlamak işte bu kadar kolay. Gökkuşağı tadında meyve salatası tarifimiz de bir o kadar güzel.

Dondurma eklemeyi de unutmayın.

Dondurmalı Meyve Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

Malzemeler:

1 adet orta boy kivi
1 adet orta boy nektarin
1 adet orta boy elma
2 dilim ananas
10 adet çilek
4 adet kayısı

Sosu için:

½ adet taze sıkılmış limon suyu
½ su bardağı portakal suyu
½ su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Servisi için:

4 top dondurma

Pişirme önerisi:

Meyve salatasının sosunda arzu ettiğiniz taze sıkılmış meyvelerin suyunu kullanabilir, soğuttuktan sonra servis esnasında kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Dondurma yanı sıra kuruyemiş kırıkları ve gofret parçalarına yer verebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz ananas dilimleri ve kiviyi küçük küpler halinde kesin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu aldığınız elma ve nektarini ananaslarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.

Sap kısımlarını kestiğiniz çilekleri ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları ortadan ikiye bölün.

Derin bir kâseye aldığınız doğranmış meyveleri kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla karıştırın.

Sosu için; portakal suyu ve suyu küçük bir sos tenceresine aktarıp toz şeker ilavesiyle kısık ateşte kaynatın.

Azar azar eklediğiniz mısır nişastası ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Servis bardaklarına aldığınız meyve salatasını, hazırladığınız sos ve dondurma ilavesiyle bekletmeden servis edin.