Duble Vişneli Brownie

Brownie sevenler… Çikolatalı, fındıklı, peynirli, portakallı… Her haliyle ayrı nefis olan brownie’yi bu kez yaz meyvesi vişne ile hazırlıyoruz…

visneli-brownie

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 200 gram damla bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı

  1. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp hazırlayın.
  2. Damla çikolatadan 2 yemek kaşığı kadar ayırın.
  3. Tereyağını benmari usulü eritin.
  4. Kalan çikolataları 1 çimdik tuz ile beraber ilave edip erimesini sağlayın.
  5. Vanilya ilavesi ardından oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin.
  6. Unu eledikten sonra ilave edin.
  7. Vişneleri 1 yemek kaşığı una bulayın ve hamurla birleştirin.
  8. Ortalama 20×25 cm boyutlarında fırın kabına pişirme kağıdı serin.
  9. Kalıbın içine hamuru yayın ve üzerine ayırdığınız damla çikolatalarını serpiştirin.
  10. Daha önce 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  11. Dilimleyerek ister ılık ister soğuk servis edin.

Servis Önerisi:

Brownieleri dilerseniz dondurma ile servis edebilirsiniz.