Düdüklü Tencerede Hindi Kapama

Pişmesi zahmetli gibi görünse de aslında hiç de zor değil. Doğru yöntemle leziz mi leziz bir hindi ziyafeti hazırlayabilirsiniz.

hindi

6 kişilik

Hazırlık Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 50 dakika

Malzemeler

½ kilo kemikli hindi

3 adet orta boy patates

1 adet iri soğan

2 adet orta boy havuç

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağ

1 silme tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

7 tane karabiber 

Defne yaprağı ve kereviz sapı

Yapılışı

Tereyağını tencereye alın salça, sarımsak ve soğanları kavurun.

Etleri ilave ederek bir kaç kez çevirin.

Halka doğranmış havuç ve elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin .

Üzerine unu serpiştirip  bir kaç kez daha çevirin.

Tane karabiber, tuz, defne yaprağı ve kereviz sapını da ekleyerek üzerini hafifce kapatacak kadar su doldurun.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın buhar çıkmaya başladıktan sonra ocağın altını kısın en az 30 dakika pişirin.

Tencerenin altını kapattıktan sonra 10 dakika daha bekleyin.

Ve servis kabına alın.

Servis önerisi:

Servisten önce üzerine ısınmış tereyağ gezdirmek lezzeti arttıracaktır.