Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır

Etin uzmanı Uzman Kasap’tan kuzu tandır, düdüklü tencerede daha da lezzetleniyor.

kuzu-tandir

6-8 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişme süresi: 2 saat

Malzemeler 

1 adet kuzu kol eti (az yağlı)

2 adet orta boy kuru soğan

3-4 diş sarımsak

tuz, karabiber

Defne yaprağı

İsteğe bağlı üzerine kekik yada pul biber

Yapılışı

Kemikli Kol etini temizleyin ve 2 -3 parçaya bölün.

Düdüklü tencereyi ocağa alıp kızdırın. Kızgın tencereye etleri koyun ve ocağın altını harlı açın. 

Kuru soğanı kabuğunu soyarak ,ikiye bölün ve etlerin üzerine koyun. 

Sarısakları ilave edin.  (Hiç tuz atmayın)

Etlerimizin yağlı kısmını tencerenin tabanına gelecek şekilde çevirin ve ocağı orta ısıya alın. Defne yaprağını atın kapağını kapatın.

Tencereden buhar çıkmaya başladığında ocağı çok çok kısık hale getirin.  

1,5 saat hiç açmadan kısık ateşde bırakalım. 

1,5 saat sonra düdüklü tencereyi açıp tuz, karabiber ilave edin. 

Ve etin pişmesini kontrol edin. 

Et suyunu tamamen alıp , tencerenin kapağını tekrar kapatıp, yarım saat kadar yine kısık ateşte kızararak pişmeye bırakın. 

2 saat sonunda etlerin lime lime yumuşacık ve nar gibi kemiklerinden ayrılma kıvamında olması gerekir.

Güzel bir pilavla servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Etleri pişirirken kesinlikle su ilave etmeyiniz. Kendiliğinden oluşan su ile pilav yaparsanız lezzeti katlayabilirsiniz.