Bayram sofralarına yakışır, dumanı üstünde düğün çorbasıyla harika sofralar kurabilirsiniz… tarifimizi deneyip beğenmeniz dileğiyle…
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 140 dakika
Porsiyon sayısı: 6
Malzemeler
- ½ kilo kuzu gerdan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Terbiyesi için
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Derin bir tencereye kuzu gerdanlarını alın.
- Soğan ve havuçları soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
- 5 su bardağı su ilave edip haşlamaya bırakın.
- Etleri en az 2 saat kadar kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin.
- Etler soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin.
- Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun.
- Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Et suyunu ve didilmiş etleri ilave edip kaynatın.
- Yumurta sarısı ve limonu bir kapta karıştırın, çorbanın suyundan bir kepçe alıp ılınmasını sağlayın.
- Ve çorbaya bu terbiyeyi ilave edin.
- Bir taşım kaynatın ve sıcak servis edin.
Pişirme ve Servis Önerisi:
Unun topaklanması halinde el blendırından yardım alabilirsiniz. Özellikle bolca karabiber ile servisi tavsiye olunur.