Düğün Çorbası

Bayram sofralarına yakışır, dumanı üstünde düğün çorbasıyla harika sofralar kurabilirsiniz… tarifimizi deneyip beğenmeniz dileğiyle…

dugun-corbasi

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 140 dakika

Porsiyon sayısı: 6

Malzemeler

  • ½ kilo kuzu gerdan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Terbiyesi için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

  1. Derin bir tencereye kuzu gerdanlarını alın.
  2. Soğan ve havuçları soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
  3. 5 su bardağı su ilave edip haşlamaya bırakın.
  4. Etleri en az 2 saat kadar kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin.
  5. Etler soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin.
  6. Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun.
  7. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  8. Et suyunu ve didilmiş etleri ilave edip kaynatın.
  9. Yumurta sarısı ve limonu bir kapta karıştırın, çorbanın suyundan bir kepçe alıp ılınmasını sağlayın.
  10. Ve çorbaya bu terbiyeyi ilave edin.
  11. Bir taşım kaynatın ve sıcak servis edin.

Pişirme ve Servis Önerisi:

Unun topaklanması halinde el blendırından yardım alabilirsiniz. Özellikle bolca karabiber ile servisi tavsiye olunur.