Bahar Kahvaltılarına Yakışır: Dut Reçeli

Ağaç dallarını doldurup taşan dutun zamanı geldi de geçiyor. Beyaz ve siyah olmak üzere iki çeşidi olan dutları tek tek toplayıp reçel hazırladık. Mayıs esintisini yıl boyunca kahvaltı sofralarınız ve tatlı tariflerinde muhafaza edin istedik. Çubuk tarçın, karanfil, kakule, yıldız anason gibi baharatlarla tatlandırabileceğinizin tüyosunu verdik.

Kısa sürede hazırlanıp can alıcı rengiyle bize göz kırpan dut reçelinin tadına varamadık.

Dut Reçeli Tarifi

1 kavanoz

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

500 gram dut

500 gram toz şeker

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 adet limon tuzu (küçük bir parça)

Püf noktası:

Ocaktan aldığınız dut reçelini, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra önceden temizlenip kurutulmuş cam kavanozlara alıp buzdolabında muhafaza edin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre çubuk tarçın, karanfil ve yıldız anason kattığınız reçele farklı bir aroma kazandırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sap kısımlarını aldığınız karadutları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün.

Ayıklanmış dutları derin bir tencereye alıp üzerine toz şeker ekledikten sonra kısa bir süre bekletin.

Kısık ateşte, aralarda dikkatlice karıştırarak 20-25 dakika kadar pişirin.

Kıvam almaya başlayan reçele son olarak taze sıkılmış limon suyu ve limon tuzunu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin.

Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra cam kavanozlara paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin. Kahvaltılar ya da tatlı tariflerinde kullanın.