Bol Tereyağlı, Kuru Üzümlü: Ekmek Pudingi

Tereyağlı ekmek pudingi… Aslına bakarsanız çay saatlerini süsleyen bir İngiliz tarifi kendisi. Arzuya göre krema ilaveli ve sütlü şerbetle hazırlanan tatlıya mevsim meyveleri ya da kuru meyve parçacıkları eşlik ediyor. Bayat ekmekleri değerlendirmek adına da hazırlanabilecek bu tatlı sürpriz yiyenleri büyülüyor.

Ekmek Pudingi Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

10 dilim ekmek
50 gram tereyağı
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı file badem
400 ml. süt
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

2 yemek kaşığı esmer şeker

Püf noktası:

Sütlü şerbetini eklediğiniz ekmek tatlısını, kısa bir süre olsa da dinlendirdikten sonra fırınlayın.

Servis önerisi:

Bir top sade dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kenar kısımlarını aldığınız bayat ekmek dilimlerini uzun ince şeritler ya da üçgen parçalar halinde kesin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla üzerlerini yağlayın.

Isıya dayanıklı fırın kabını kalan tereyağıyla yağlayıp ekmek dilimlerini tek sıra halinde dizin. Üzerlerine sap kısımları alınmış ve kısa bir süre ılık suda bekletilmiş kuru üzümleri serpiştirin.

Kalan ekmek dilimlerini kuru üzümlerin üzerine gelişigüzel yayın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Ocağa aldığınız sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yumurtalı karışımı ekleyip kısa bir süre daha pişirin. Hazırladığınız karışımı ekmek dilimleri üzerine gezdirip içine çekmesi için kısa bir süre dinlendirin.

Son olarak eklediğiniz esmer şeker ve file badem ilavesiyle önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimler halinde ılık olarak servis edin.