İçi Dolu Fıçıcık: Elma Dolması

Elma dolmasının bir ayva dolması olduğunu düşünüp hemen tuzlu olduğu hissine kapılmayın. Kuru yemiş parçaları ve doğranmış meyve küpleriyle hazırlanan iç harç elmaların içerisine dolduruluyor. Kapak kısımları kapatıldıktan sonra fırında pişen elmalar, sağlıklı ve düşük kalorili bir tatlıya dönüşüyor.

Hafta sonunun hafif tatlısı belli olduğuna göre soluğu mutfakta alabiliriz.

Elma Dolması Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

5 adet orta boy elma
1 adet orta boy armut
100 gram ceviz içi
1/2 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz tarçın
2 adet karanfil
1 adet yıldız anason

Servisi için:

2 tatlı kaşığı bal ya da pudra şekeri

Püf noktası:

Kabuğunu soyup dilimlediğiniz armut ve elmaları kararmaması için taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle karıştırın.

Tüm malzemeleri kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirin.

Servis önerisi:

Çırpılmış krema ya da vanilyalı dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz elmaları kurulayın. Kabuğunu soyduğunuz bir adet elma ve armudu küp şeklinde doğrayın.

Diğer elmaların kapak kısımlarını kesip iç kısımlarını dikkatli bir şekilde çıkartın.

Kuş üzümleri sıcak suda bekletin. Durulayıp fazla suyunu süzdükten sonra bir kenarda bekletin.

Doğranmış elma ve armutları küçük bir sos tenceresine alın. İnce çekilmiş ceviz içi, fındık, kuş üzümü, toz tarçın, karanfil ve yıldız anason ilavesiyle kısa bir süre soteleyin.

Son olarak tereyağı eklediğiniz elmalı karışımı, ocaktan alıp soğuması için ayrı bir yerde bekletin.

Kapak kısımlarını çıkardığınız elmaların içerisine hazırladığınız meyveli ve kuru yemişli karışımı doldurun.

Kapak kısımlarını üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200-220 derece fırın aralığında 20-25 dakika aralığında pişirin. Arzuya göre üzerine bal ya da pudra şekeri eklediğiniz elmaları ılık ya da sıcak olarak pişirin.