Tarçının davetkâr kokusunun çay saatini bekleyenleri iyice sabırsızlandırdığı bir tarifle karşınızdayız!

elmali-kek

8-10 kişilik

Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler

4 yumurta

1.5 su bardağı toz şeker

½ su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

3-3.5 su bardağı kadar un

3 adet elma

Yapılışı

Elmaları kabuklarıyla beraber çok ince olarak dilimleyin.

Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.

Sıvı yağ ve sütü iave edip 1 dakika kadar çırpın.

Un Tarçın ve kabartma tozunu ilave edin spatula ile karıştırın.

Orta boy fırın tepsisini yağlayın hamurun yarısını dökün.

Dilimlenmiş elma dilimlerini hamurların üzerine bastırarak sırt sırta dizin.

Kalan hamuru elmaların üzerine dökün. Fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sürün.

180 derece ısınmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Servis önerisi:

Üzerine pudra şekeri ve tarçın dökerek servis edebilirsiniz.