Sonbahar Çoşkusu: Elmalı Krep

Yöreden yöreye adı değişmekle birlikte akıtma ya da cizleme olarak da bilinen krep hamurunu sıcağı sıcağına hazırladığımız elmalı sos eşliğinde servis edelim diye düşündük. Hamurunda toz vanilya ve tarçın olan tül inceliğinde hazırladığımız krepleri oda sıcaklığında dinlendirdik. Toz şeker ilavesiyle karamel kıvamını alan elmalı sosta kuru üzümlere de yer verdik. Servis tabağına aldığımız kreplerin üzerine sıcağı sıcağına ekledik.

Aile bütçenize #iyigelecek malzemelerle, pratik bir şekilde hazırladığımız elmalı krepler çay saatinize tat katacak.

Elmalı Krep Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 adet yumurta
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1/4 çay kaşığı tarçın

Elmalı sosu için:

3 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Unu eledikten sonra kullanın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Krep tavasını az miktarda ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra döktüğünüz krep hamurunu hızlıca yayın ve ters yüz ederek kısa süreli pişirin.

Servis önerisi:

Elmalı sos yapımında toz şeker yerine pekmez ya da esmer şeker kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı derin bir karıştırma kabına alın. Elenmiş un ve sütü ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya başlayın.

Zeytinyağı, vanilya ve tarçın ilavesiyle tamamladığınız krep hamurunu pürüzsüz bir kıvam alana karıştırın.

Elmalı sos için; kabuklarını soyduğunuz elmaları küçük küpler halinde doğrayın. Küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şekeri kısık ateşte erimeye bırakın.

Küçük küpler halinde doğradığınız elmaları ekleyip kısa bir süre soteleyin. Arzuya göre önceden ılık suda beklettiğiniz kuru üzümler ve toz tarçını ekleyip karıştırın.

Yanmaz yapışmaz tabanlı krep tavasını az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayıp fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın.

Derin bir kepçeye doldurduğunuz krep hamurunu yağlanmış krep tavasına yaydırıp kısık ateşte ters yüz ederek pişirin. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Üçgen şeklinde katladığınız krepleri servis tabağına alın. Ocaktan aldığınız sıcak elmalı sos eşliğinde bekletmeden servis edin.