Hafif Tatlı: Elmalı Muhallebi

Yeşili, kırmızısı, sarısı… Mevsimin öne çıkan meyvesi elma püresi ile hazırlanan elmalı muhallebi tarifi oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor. Pirinç ununun yer aldığı muhallebi tarifine, az miktarda esmer şeker ilavesiyle sotelenen rendelenmiş elmalar damgasını vuruyor.

Muhallebi alışkanlığınızı değiştirecek elmalı muhallebi size #iyigelecek.

Elmalı Muhallebi Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

2 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Püf noktası:

Kabuğunu soyduğunuz elmaları, kararmaması için hızlıca kullanın. Çok az miktarda taze sıkılmış limon suyu ilave edin. Kısık ateşte pişireceğiniz muhallebiyi sürekli karıştırmayı unutmayın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinç ekleyebilir, kullandığınız un miktarını azaltabilirsiniz.

Servis önerisi:

Yüksek ateşte sotelenmiş ve karamelize bir tat alan elma dilimlerini servis aşamasında tatlıların üzerine ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz elmaları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Çok az miktarda taze sıkılmış limon suyu ve esmer şeker ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Suyunu çekene kadar pişirdiğiniz rendelenmiş elmaları oda sıcaklığında soğutun, tarçın ilavesiyle karıştırın.

Soğuk süt, pirinç unu, un, toz şeker ve vanilyayı derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Pürüzsüz bir kıvam alan muhallebi karışımını, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Göz göz olan muhallebi karışımına sotelenmiş elma püresini ekleyip kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıları, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Kısa bir süre beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.