En Güzel Bayram Tatlıları

En güzel Bayram ikramlıkları MigrosTV’de!

1. Bu Kez Farklı: Çikolatalı Kadayıf Tarifi

Bayram klasiğine yeni bir soluk gelsin ister misiniz? O halde çıtır çıtır tel kadayıflarını bu kez çikolata ile büyülüyoruz. İşte nefis tarif!

cikolatali_muhallebi

Malzemeler:

  • 80 gram sütlü çikolata
  • 120 gram bitter çikolata
  • 1/2 paket süt kreması
  • 200 gram tel kadayıf

Hazırlanışı:

  • Kadayıfları ince ince kıyın ve tava içerisinde orta ateş üzerinde rengi değişene kadar kavurun.
  • Diğer yandan farklı bir tava içerisinde kremayı ısıtın.
  • Isıttıktan sonra ateşi söndürün.
  • Kremanın içerisine çikolataları ekleyip eritin.
  • Hazırladığınız karışımı kadayıfların üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
  • Daha sonra kahve fincanını yarısına kadar çikolatalı kadayıf karışımı ile doldurun ve üzerine bastırın.
  • Fincanları ters çevirin, üzerini meyve ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

2. Onsuz Olmaz: Ev Yapımı Baklava Tarifi

Bayram denince tepsi tepsi ev baklavaları yapılmazsa olmaz! Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de parmakları ile dalacağı nefis baklavanın tarifi!

my9a0045

Malzemeler:

  • 1 paket baklava yufkası
  • 600 gram toz şeker
  • 400 gram su
  • Yarım limon suyu
  • 300 gram tereyağı
  • 300 gram ceviz

Hazırlanışı:

  • İlk olarak bir tencere içerisine şerbeti için şeker ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynayınca yarım limon suyu ekleyin ve 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıp soğuması için kenarda bekletin.
  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri alın.
  • Cevizlerin hepsini arzu ettiğiniz boyuta gelinceye dek mutfak robotundan geçirin.
  • Baklava yufkasını açın ve kullanacağınız fırın ısısına dayanıklı tepsi veya borcam boyutunda kesin.
  • Soğuyan tereyağını kabın yüzeyine sürün ve yufkadan 3 yaprak üzerine kapatın. Tekrar tereyağı gezdirin ve yufkaların yarısı bitene kadar her 3 katta bir aynı işlemi uygulayın.
  • Yarısına geldiğiniz zaman mutfak robotundan geçirdiğiniz cevizleri eşit bir şekilde dağıtın. Tekrar yufkalar bitene kadar her 3. katta yağ olacak şekilde dizmeye devam edin.
  • En son istediğiniz şekilde dilimlere ayırın ve en son kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ve baklava, şerbeti tamamen çektikten sonra servis edebilirsiniz.

3. Baklavaya Rakip: Karamelli Milföy Tatlısı Tarifi

Baklava kadar çıtır çıtır, börek kadar leziz mi leziz! Karamelin büyüsü ile süslenen nefis tarif!

karamelli-milfoy-tatli

Malzemeler:

  • 1 paket milföy hamuru
  • 4 su bardağı süt
  • 1 bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet küçük boy damla sakızı
  • 1 paket labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı file badem
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket krema

Hazırlanışı:

  • Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföyleri dört eşit parçaya bölün.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız milföyleri altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın.
  • Muhallebi için; derin bir tencereye aldığınız süt, un, toz şeker ve damla sakızlarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alan muhallebi karışımını ocaktan alıp tereyağı ve labne peyniri ilavesiyle çırpın. Pürüzsüz bir kıvam alan muhallebi karışımını oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Karamel için; küçük bir sos kabına aldığınız toz şekeri orta ateşte renk değiştirene kadar ısıtın.
  • Sıvılaşan ve koyu bir renk alan toz şekeri ocaktan alıp tereyağı ve krema ilavesiyle karıştırın.
  • Fırından çıkardığınız milföylerin bir bölümünü fırın tepsisinin tabanına küçük kırıklar halinde yerleştirin.
  • Hazırladığınız muhallebi karışımını yayıp toz bademi ekledikten sonra kare milföylerle tek tek üzerini kapatın.
  • Son olarak karamel sos ekleyip buzdolabında soğuttuktan sonra dilimler halinde servis edin.

4. Sadrazam Lokumu Tarifi:

Lokum dendiğine bakmayın, o aslında leziz muhallebisiyle harika bir pasta kıvamında. İşte nefis tarif!

sadrazam_lokumu

Malzemeler:

  • Pandispanya için 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kadar un
  • ½ şeker
  • Islatmak için 2 su bardağı kadar süt
  • Kreması için 600 ml süt
  • Üzeri için Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  • Kremanın soğuk olması için ilk olarak krema yapımından başlanması gerekli. Uygun bir tencere içerisine süt, şeker, un ve vanilya ekleyerek orta ateşte kıvam alana kadar çırpın.
  • Krema kıvam aldıktan sonra hızlı soğuyabilmesi için başka bir kap içerisine aktarın.
  • Daha sonra pandispanya için farklı bir kap içinde yumurta ve şekeri çırpın. Ardından kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içerisine döküp spatula yardımıyla düzgün ve eşit bir hale getirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra ters çevirin ve 8 eşit parçaya bölün.
  • Aralarına hazırladığınız kremadan sürüp rulo şeklinde katlayın ve süt içerisine batırıp etrafını Hindistan cevizine bulayın. Ruloları tabaklara alıp servis edin.

5. Fincan Tatlısı Tarifi

Fincanı taştan oyarlar, içine de tatlı koyarlar! Hem hafif hem leziz tatlının tarifi.

fincan_tatlisi_tarifi

Malzemeler:

  • ½ litre süt
  • 1 kahve fincanı kadar beyaz un
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı:

  • Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir.
  • Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması
  • 1-2 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  • Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve servis tabağına alınır.
  • Son olarak üst yüzeyine arzu edilen meyve parçaları ilave edilerek servis edilir.