Bir Kase Sağlık: Enginar Çorbası

Migros taze reyonlarından satın alabileceğiniz mevsim tazesi enginarlarla hazırlayabileceğiniz nefis bir başlangıç tarifi. Karaciğer dostu, şifa kaynağı enginarı çanaklı ya da bütün halde haşlıyor ve tadına tat katacak diğer kök sebzeler eşliğinde püre çorba haline getiriyoruz.

Enginar çorbası tarifine yumurta sarısı ilavesiyle hazırladığımız terbiye karışımını ekliyor ve sıcak olarak servis ediyoruz.

Enginar Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

5 adet orta boy enginar
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
8 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı süt

Püf noktası:

Ayıklanmış enginar çanakları yerine sert kabukları alınmış taze enginarlar ile de enginar çorbası hazırlayabilir sonrasında ince delikli süzgeçten geçirebilirsiniz.

Taze enginar kullanacaksınız ortadan ikiye kestiğiniz enginarları tüylü kısımlarını ayıkladıktan sonra kullanın.

Taze enginarları kararmaması için unlu ve limonlu suda bekletin.

Servis önerisi:

Servis kaselerine aldığınız çorbayı, arzuya göre kruton ekmekler ya da rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yapılışı:

Ayıklanmış enginar çanaklarını iri parçalar halinde kesin. Kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla harmanlayın.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan, havuç ve patatesi enginarlarla uyumlu olacak şekilde kesin.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış sebzeleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Tuz ilavesiyle çeşnilendirin.

Sotelenen sebzelerin üzerine sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın.

Terbiye karışımı için; yumurta sarısı, un ve sütü küçük bir kapta çırpın. Yumuşayana kadar pişirdiğiniz sebzeleri blenderdan geçirin.

Çorba karışımı ile ılıştırdığınız terbiye karışımını azar azar çorba tenceresine aktarın. Aralarda karıştırıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.