Enginarlı Bulgur Pilavı

Türk mutfağının baş ucu yemeği, zaman zaman lezzetlerin en güzel yardımcısı, bazen de tek başına ziyafet sebebi… Pilavı bu kez enginarlı yapıyor ve tadına doyamıyoruz.

enginarli-pilav

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

-1 su bardağı Başbaşı Bulguru
-2 adet enginar
-1 adet kuru soğan
-1 çay bardağı haşlanmış iç bakla
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

1. Yayvan bir tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
2. Enginarları küçük küçük doğrayın ve ilave edin.
3. En son bulgurla beraber 3 dakika kavurun.
4. 2 su bardağı sıcak suyu ve haşlanmış iç baklayı ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
5. Ocağın altını kısarak pilavın suyunu çekmesini bekleyin.
6. Suyu çeken pilavın altını kapatın hemen tereyağını ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın.
7. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pilavın ılımasını bekleyin.
8. Ilıdıkdan sonra servis edin.

Afiyetler olsun.

Servis Önerisi:

Servis yaparken pilavın üzerine bolca dereotu serpiştirmek lezzeti arttıracaktır.