Enginarlı Kuşkonmazlı Kiş

İki nefis mevsim tazesi bir araya geliyor ve ortaya tarifi mümkün ama tadı şahane bir lezzet çıkıyor.

enginarli-kis

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 6

Malzemeler

Hamuru için

-1 su bardağı mısır unu
-1.5 su bardağı buğday unu
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağı
-1 tatlı kaşığı bal
-1 yumurta
-1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

-10 adet mantar
-2 adet enginar
-10 adet kuşkonmaz
-1 adet küçük kuru soğan
-10 adet şeker domates
-1 çay kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

-4 adet yumurta
-½ su bardağı süt
-1 su bardağı kaşar rendesi
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini yoğurarak  tart hamuru kıvamında hamur elde edin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  2. Üzeri için belirtilen malzemeleri doğrayın.
  3. Yayvan bir tavaya yağ koyun önce soğanı sonra diğer malzemeleri ilave ederek soteleyin.
    Sebzeler suyunu salıp çektikten sonra ocağın altını kapatın.
  4. Sos için olan malzemeleri bir kapta birleştirip birbirlerine karışması için çatalla çırpıp hazırlayın.
  5. Dinlenen hamuru bir tart kalıbına ezerek yayın.
  6. Üzerine iç harcını boşaltıp kaşığın tersiyle düzeltin.
  7. En son sosu üzerine gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Not: Dilerseniz kiş malzemelerine dereotu ve kapya biber ilave edebilirsiniz.