Enginarlı Salata Nasıl Yapılır?

Hafif mi hafif, sağlıklı mı sağlıklı, leziz mi leziz bir salata! İster ana yemeğin yanına ister ana öğünün ta kendisi olmaya yakışacak güzellikte bir sağlık deposu.

enginarli-salata

Leziz bir enginar salatası tarifi için satırlarımızın devamına buyurun.

Malzemeler:

  • Kaç kişi için yapacaksanız o kadar sayıda temizlenmiş enginar
  • 2 su bardağı kadar su
  • 1 tatlı kaşığı kadar un
  • 1 adet limon suyu
  • 2 avuç kadar haşlanmış nohut
  • Yarım kavanoz kadar katkısız konserve garnitür
  • 2 adet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon suyu + sızma zeytinyağı
  • Tercihe göre 1 çay kaşığı kadar çörek otu

Hazırlanışı:  

  • Derin bir tencere seçin ve içerisini 2 su bardağı kadar su ile doldurun. Daha sonra un, limon suyu ve tuzu ekleyin. Enginarları da koyduktan sonra 20 dakika kadar haşlamaya bırakın.
  • Enginarlar haşlandıktan sonra sudan çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan yeşillikleri güzelce doğrayın ve tabağa alın. İçerisine haşladığınız nohutu ve garnitürü süzüp tabağa ekleyin.
  • Daha sonra enginarları üçgen üçgen olacak şekilde doğrayın ve salataya karıştırın.
  • Son olarak limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Üzerini dereotu ve çörek otu ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.