Ete Tatlı Dokunuş: Erikli Kuzu Eti

“Kuzu eti ve erik mi?” demeden önce önce son bir kez daha düşünün bizce. Tereyağı ilavesiyle yüksek ateşte kavrulan kuzu etleri son olarak eklenen kurutulmuş eriklerle birlikte hafif bir tat kazanıp sıcak olarak servis ediliyor. Kuzu etinin ağırlığından eser kalmadığı gibi pirinç pilavıyla birlikte iyi bir ikili oluşturuyor.

Erikli kuzu eti, kış sofralarınıza da yakışacak şölen tadında bir akşam yemeği alternatifi.

Erikli Kuzu Eti Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

600 gram kuzu eti

1 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı tereyağı

10 adet kurutulmuş malta eriği

1 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Dinlendirdiğiniz kuzu etlerini mümkünse döküm tavada ve yüksek ateşte pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Kurutulmuş malta eriği yanı sıra kuru kayısı ya da kuru kekik ve tane karabiber gibi baharatlar kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.

Mümkünse döküm bir tavada ayçiçek yağı ve tereyağını kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu aldırdığınız kuzu etlerini katıp yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin.

Kavrulmaya başlayan etlere kurutulmuş malta erikleri ve tuz kattıktan sonra pişirme işlemine 15 dakika daha devam edip sıcak olarak servis edin.