Tereyağı, sarımsak ve baharatlarla lezzetlenen nefis bir tarif; tam tadında, tam kıvamında, protein deposu et yahni tarifimiz, pilav ve salata eşliğinde menülerinize çok yakışacak…
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 90 dakika
Porsiyon sayısı: 4-6
Malzemeler
- 1 kilo yağsız dana eti
- 500 gram arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 10 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 adet defne yaprağı
Yapılışı
- Sıvı yağı bir tencerede kızdırın.
- Kuşbaşı şeklinde doğayıp kuruladığınız etleri içine atın.
- Yüksek ısıda kendi suyunu salıp çekinceye kadar kaurun.
- 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın.
- Arpacık sğanları ve sarmısakları ayıklayın ve bütün halde bırakın.
- Suyu yarı yarıya azalmış etlere domates salçasını ilave edip karıştırın.
- Ardından soğan, sarımsak, tuz, katabiber, sirke ve defne yaprağını ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmelerini bekleyin.
- Ocaktan almadan önce tereyağını ilave edip karıştırın ve 5 dakika kadar daha ocakta tutun.
- Servisten önce defne yapraklarını çıkartın.
Pişirme Önerisi:
Yahni pişerken suyu azalırsa 1 fincan kadar sıcak su daha ilave ederek pişirebilirsiniz.