Tereyağı, sarımsak ve baharatlarla lezzetlenen nefis bir tarif; tam tadında, tam kıvamında, protein deposu et yahni tarifimiz, pilav ve salata eşliğinde menülerinize çok yakışacak…

et-yahni

Hazırlama süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 90 dakika

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

  • 1 kilo yağsız dana eti
  • 500 gram arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 adet defne yaprağı

Yapılışı

  1. Sıvı yağı bir tencerede kızdırın.
  2. Kuşbaşı şeklinde doğayıp kuruladığınız etleri içine atın.
  3. Yüksek ısıda kendi suyunu salıp çekinceye kadar kaurun.
  4. 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın.
  5. Arpacık sğanları ve sarmısakları ayıklayın ve bütün halde bırakın.
  6. Suyu yarı yarıya azalmış etlere domates salçasını ilave edip karıştırın.
  7. Ardından soğan, sarımsak, tuz, katabiber, sirke ve defne yaprağını ilave edin.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmelerini bekleyin.
  9. Ocaktan almadan önce tereyağını ilave edip karıştırın ve 5 dakika kadar daha ocakta tutun.
  10. Servisten önce defne yapraklarını çıkartın.

Pişirme Önerisi:

Yahni pişerken suyu azalırsa 1 fincan kadar sıcak su daha ilave ederek pişirebilirsiniz.