Sağlıklı ve Lezzetli: Etimekli Salata

Mevsim salata mevsimi, öğünlerimiz sağlık ve hafiflik habercisi… Lezzetiyle dile düşen Sezar salatayı andıran bir tarif etimekli salata tarifi. Mevsim tazeleri yeşillikler bir bir yıkanıyor, fileto tavuk göğüsleri ızgarada pişiyor, domatesler doğranıyor, haşlanmış yumurtalar dilimleniyor. Zeytinyağı ve kuru baharatlarla sotelenen etimek küpleri salatanın üzerine konuyor.

Sağlıklı olduğu kadar da doyurucu ve lezzetli hale geliyor.

Etimekli Salata Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

1 demet marul

2 adet fileto tavukgöğsü

8 adet cherry domates

2 adet haşlanmış yumurta

4 dilim etimek ya da tost ekmeği

1 yemek kaşığı zeytinyağı

¼ çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı nane

¼ çay kaşığı toz kırmızıbiber

Sosu için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

½ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Tek tek ayıklayıp bol suda yıkadığınız marul yapraklarını salata kurutucusunda kuruttuktan sonra bıçakla kesmek yerine elinizle koparıp salata yapımında kullanın.

Pişirme önerisi:

Salata servisinde kullanacağınız küçük küpler halinde kesilmiş etimek dilimleri ya da tost ekmeklerini fırında da daha gevrek ve baharatlı hale getirebilirsiniz.

Az miktarda zeytinyağı, ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberle marine ettiğiniz fileto tavukgöğüslerini, döküm tava yerine ızgarada da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ayıklayıp bol suda yıkadığınız marul yapraklarını kuruttuktan sonra elinizle koparıp salata kâsesine alın. Cherry ya da küçük boy domatesleri dilimlere ayırın. Haşlayıp soğuttuktan sonra kabuklarını soyduğunuz yumurtaları ortadan ikiye kesin.

İnce çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle marine ettiğiniz fileto tavukgöğüslerini önceden kızdırdığınız tavada, ters yüz edip kızartın.

Küçük küplere ayırdığınız etimek dilimlerini, ayrı bir tavada kızdırdığınız zeytinyağı ve baharatlar yardımıyla daha gevrek ve aromalı hale getirin. Izgara tavukları kalın dilimler halinde kesin.

Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta çırpın.

Tüm malzemeleri salata kâsesine alıp haşlanmış yumurta dilimleriyle besin değerini arttırın. Son olarak eklediğiniz salata sosuyla harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.