Etli Büryan Pilavı

Türk mutfağının, her yöreden farklı bir lezzeti bizlere sunduğunun ispatı etli büryan pilavı…
etli-buryan-pilavi
8-10 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 2 saat+ 30 dakika
Malzemeler
1 kg kemikli kuzu kol
Eti Haşlamak İçin:
1 adet soğan
7-8 adet tane karabiber
Tuz
Pilavı İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı et suyu
Tuz
Yapılışı
Tencereye eti, karabiberi, tuzu ve kabuklarını soyulmuş soğanı bütün olarak yerleştirin.
Etin üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
Pilavı için, tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
Üzerine yıkayıp suyu süzülen pirinci ilave edin ve 5 dakika kavurun.
Daha sonra salçayı ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırın.
Haşlanmış et suyunu 3 su bardağı kadar gelecek şekilde sıcak su ile tamamlayın.
Kavrulan pirinçleri fırın kabına alın.
Sonra pilavın üzerinde et suyunu gezdirerek dökün.
Pilavın üzerine haşlanan eti yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Ve sıcak servis yapın.
Servis önerisi:
Et suyundan 3-4 kaşık su ayırıp servis esnasında pilav ve etlerin parlaklığı  için kullanabilirsiniz.