En Güzeli Tencere Yemeği: Etli Patates

Var mı tencere yemeği gibisi? Dana eti ya da kuzu kuşbaşı ilavesiyle hazırladığımız etli patates yemeği, bol sulu ve vitamin deposu. Havuç ve patates gibi kök sebzelerin yer aldığı güveç tadındaki yemeğimiz oldukça da doyurucu.

Püf noktalarına dikkat ederek kısa sürede hazırlayabileceğiniz etli patates yanında pirinç pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Patates Yemeği Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
600 gram dana kuşbaşı
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dana kuşbaşı etleri kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Yüksek ateşte mühürlediğiniz etleri orta ateşte pişirmeye devam edin.

Arzuya göre sarımsak ve taze biberiye de ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

İnce ince doğradığınız taze soğanlar ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Uç kısımlarını aldığınız kuru soğanın kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz havuçları ince ince dilimleyin, patatesleri dört eşit parçaya bölün.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kuruladığınız dana kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

Kuru soğan, patates ve havuç dilimlerini ekleyip soteleme işlemini sürdürün.

Domates ve biber salçası ilave ettiğiniz dana eti sebzeleri salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın.

Sıcak su ekleyip tuzunu ilave ettiğiniz yemeği kısık ateşte 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.