Tam Bir Yaz Tatlısı: Ev Yapımı Kakaolu Dondurma

Kim demiş ev yapımı dondurma hazırlanmaz diye? Yoğurt ile hazırladığımız ev yapımı dondurma tariflerine bir yenisini ekliyor; toz salep, damla sakızı ve kakao ilavesiyle nefis bir dondurma hazırlıyoruz.

Bekletme süresi sonrasında kaşık kaşık yediğimiz ev yapımı kakaolu dondurmayı kağıt helva arasında yemeye ne dersiniz?

Ev Yapımı Kakaolu Dondurma Tarifi

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

4 kişilik

Malzemeler:

5 su bardağı süt
250 gram toz şeker
1 yemek kaşığı toz salep
2 adet damla sakızı
3 yemek kaşığı kakao
90 gram bitter çikolata

Püf noktası:

Homojen bir karışım alması için derin dondurucuda tuttuğunuz süre boyunca belirli aralıklarla karıştırın.

Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye aldığınız soğuk sütü damla sakızı ilavesiyle ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynama derecesine gelen süte toz şeker, salep ve elenmiş kakaoyu ekledikten sonra topaklanmaması için karıştırın.

10 dakika kadar kaynattığınız karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyan dondurmayı, derin dondurucuya alıp alıp soğuması için derin dondurucuya kaldırın.

Yaklaşık 1 saat sonrasında rendelenmiş bitter çikolata parçalarını ekleyip karıştırın.

Belirli aralıklarla karıştırarak homojen bir karışım aldırdığınız dondurmayı 3-4 saat kadar derin dondurucuda bekletin.

Bu sürenin sonunda suya batırdığınız bir dondurma kaşığı yardımıyla servis edin. Arzuya göre taze meyve dilimleri ve gofretlerle süsleyin.