Ev Yapımı Şiş Kebap

Evde de olur dedirten tariflerden biri; şiş kebap. Restoranlarda yemeye alışık olduğumuz bu yemeği kolayca hazırlayarak, Türk mutfağının baş ucu tariflerinden birini soframıza konuk edebiliriz.

sis-kebap

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 6

Malzemeler

  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 ader yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Bir kabın içinde 1 kez çekilmiş kıymayı baharatlarla yoğurun.
  2. Biber ve kuru soğanı rondodan geçirin ve biraz bekletip suyunu sıkın.
  3. Kıymayabu karışımı da ilave edip yoğurun.
  4. Harcı buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
  5. Ellerinizi ıslatın ve kıymadan büyükçe bir parça alın.
  6. Çöp şişin etrafına elinizle sürekli sıkarak yerleştirin.
  7. Çöp şişin etrafına iyice yapışana kadar bu işleme devam edin.
  8. Fırın tepsisine çöp şişlerdeki kıymalı harcı yağlayarak yanyana dizin.
  9. 200 derece ısınmış fırında pişirin.
  10. Yeşillik ile sıcak olarak servis edin.

Pişirme Önerisi:

Fırının yalnızca ızgara bölümünde çevirerek pişirebilirsiniz.