Evde de olur dedirten tariflerden biri; şiş kebap. Restoranlarda yemeye alışık olduğumuz bu yemeği kolayca hazırlayarak, Türk mutfağının baş ucu tariflerinden birini soframıza konuk edebiliriz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30-40 dakika
Porsiyon sayısı: 6
Malzemeler
- 1 kilo orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 ader yeşil biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Bir kabın içinde 1 kez çekilmiş kıymayı baharatlarla yoğurun.
- Biber ve kuru soğanı rondodan geçirin ve biraz bekletip suyunu sıkın.
- Kıymayabu karışımı da ilave edip yoğurun.
- Harcı buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
- Ellerinizi ıslatın ve kıymadan büyükçe bir parça alın.
- Çöp şişin etrafına elinizle sürekli sıkarak yerleştirin.
- Çöp şişin etrafına iyice yapışana kadar bu işleme devam edin.
- Fırın tepsisine çöp şişlerdeki kıymalı harcı yağlayarak yanyana dizin.
- 200 derece ısınmış fırında pişirin.
- Yeşillik ile sıcak olarak servis edin.
Pişirme Önerisi:
Fırının yalnızca ızgara bölümünde çevirerek pişirebilirsiniz.