Evde Doğal Çikolata Nasıl Yapılır?

Çikolataya kadın erkek, çocuk yetişkin hepimiz bayılıyoruz. Mis kokulu çikolatalar; çeşit çeşit, paket paket, kaşık kaşık her hali ile kabulümüz. O halde daha bol ve güvenle tüketebilmek için çikolatamızı kendimiz üretebilmeliyiz. Siz de böyle düşünüyorsanız şimdi size iki nefis tarifimiz var. Sürülebilir ve kalıp çikolata nasıl yapılır satırlarımızın devamında.

cikolatali-sufle

İster kahvaltıda ekmeğe sürün ister kaşıklayın; her tatlı krizinde yakınınızda olsun diye işte nefis bir sürülebilir çikolata tarifi!

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 200 gram margarin ya da tereyağı
  • 1,5 su bardağı kadar toz şeker
  • 2 su bardağı kadar süt
  • 1 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kakao
  • 3 çorba kaşığı kadar süt tozu
  • 2 paket vanilya

Hazırlanışı:

  • Margarin ya da tereyağını tava içerisinde erittikten sonra unu ekleyin. Kokusu çıkana kadar güzelce kavurun.
  • Diğer yandan bir kap içerisinde yumurta, süt, toz şekeri karıştırın. Kavurduğunuz unu karışımın üzerine ekleyip karışımı mutfak robotundan geçirin.
  • Daha sonra karışım içerisine vanilya, kakao, süt tozu, dövülmüş fındığı ekleyip karıştırın. Karışımı yeniden ocak üzerine alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatın.
  • Son olarak koyulaşan karışımı ocaktan alıp üzerine 1 bardak kadar soğuk süt ekleyip güzelce karıştırın.
  • Sürülebilir çikolata hazır, afiyet olsun.