Mutlaka Denenmeli: Mor Soğan Turşusu

Mor soğan turşusunu, nefis yemeklerinizin yanına garnitür olarak ekleyebilir, salata tariflerinize ilave edebilirsiniz.

kirmizi-sogan-tursusu

5 kişilik

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Malzemeler:

3 adet mor soğan

1 su bardağı elma sirkesi

1 su bardağı içme suyu

Yarım tatlı kaşığı iri tuz

2 diş sarımsak

1 adet 500 ml’lik cam kavanoz

Yapılışı:

Soğanların kabuğunu soyup halka halka doğrayın.

Üzerini ince tuz ile tuzlayıp bir kaç dakika ovalayın.

Kavanoza doldurun ve üzerine sirkeyi ilave edin.

İçine tuz ve sarmısak atın.

Ve kavanoz dolana kadar içme suyu ilave edin.

Çalkaladıktan sonra buzdolabına kaldırın.

2-3 gün sonra köfte mangal ve hamburgerlerinizin yanında kullanabilirsiniz.