Evde Nasıl Lor Peyniri Yapılır

Protein açısından en zengin, tuz açısından en fakir; yani peynirlerin en masumunu kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

lor-peyniri

Birçok süt ürününde bulunmayan vitaminler ve bağışıklık sistemine sağladığı önemli yararları bulunan lor peynirini börekten tatlıya kadar her lezzette kullanabilirsiniz. O da her lezzette oldukça yakışmayı bilir ve sizi yeterince mutlu eder. O halde lor peyniri; onu özenle evinizde hazırlamanızı hak ediyor. Ev yapımı mis gibi lor peynirinin işte tarifi:

Malzemeler:

  • 2 litre süt
  • 1-2 limon veya 1 çay bardağı yoğurt

Hazırlanışı:

  • Uygun büyüklükte bir tencere seçin ve sütü içerisine boşaltın.
  • Süt kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, karıştırıp kaynatmaya devam edin.
  • 5-6 dakika kadar kaynattıktan sonra sütün kesilip suyundan ayrılarak toplandığını göreceksiniz.
  • 5-6 dakika sonunda ateşi söndürün ve 1 saat kadar beklemeye bırakın.
  • Daha sonra süzgeç ya da tülbent içerisinde mümkünse 1 gece boyunca bekletip suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
  • Ertesi gün lor peyniri hazır olacaktır. Börek, makarna, salata hatta tatlı gibi tüm lezzetlerin içerisinde ya da tek başına afiyetle tüketebilirsiniz.

Not: Tuz eklenmeyen lor peyniri, çabuk bozulmaya meyilli gıdalardan biridir. Bu nedenle hemen tüketmeyecekseniz paketleyip dondurucuya koyabilirsiniz.