Evde Salça Yapmanın Püf Noktaları

Aylardan sonbahar kapıda, dönemlerden ‘salça’ 🙂 Hal böyle olunca evlerde bir hummalı çalışmalar, bir domates mücadeleleri, bir şenlikler ki sormayın gitsin. Peki evde salça yapmanın püf noktaları nelerdir?

1- Salçayı karıştırırken metal kaşık kullanmaktan kaçının; metal kaşık salçayı sulandıracaktır. Bunun yerine tahta kaşık kullanın.

salça nasıl saklanır

2- Salça yaparken normal tuz yerine iri tuz kullanırsanız ömrü daha uzun olabilir.

tuz

3- Bazı yörelerde salçanın dayanması için içine kekik de atılıyor. Tadını acılaştırır mı bilmiyoruz ancak bu bilgi de şurada dursun.

Taze Kekik

4- Domates salçasını hazırlayıp kavanozlara doldurduktan sonra üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyarsanız hem lezzetini hem dayanıklılığını arttırmış olursunuz.

baharatlı zeytinyağı

5- Salçaları kavanozlara doldurulduktan sonra kapaklarını kapatın, ters çevirip bekletin. Böylelikle havası çıkmış olur.

domates-salcasi

6- Kullanmaya başladığınız salça kavanozlarının üzerine zeytinyağı ya da eritilmiş tereyağı ekleyebilir ve ömrünü uzatabilirsiniz.

tereyagi

Yazımızın finalini de domates salçasını nasıl yapıldığını anlattığımız şu video ile yapalım.