Fajita Nasıl Yapılır?

İspanyolca’da etin en güzel yeri anlamına gelen fahita, tortilla ekmekleri arasında daha da lezzetleniyor. Evde fajita yapmanın en kolay ve lezzetli yolu için tarifimizi deneyin.

fajita

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 20-25dakika

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

-1 adet tavuk göğüsü

-1 adet kuru soğan

-2 adet yeşil biber

-1 adet kapya biber

-3 diş sarmısak

-1 adet havuç

-1 adet kabak

-1 kahve fincanı sıvı yağ

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı kekik

-1 çay kaşığı köri

-1/2 limon suyu

-4 adet tortilla

Yapılışı

1. Tüm doğranacak malzemeleri jülyen şeklinde incecik doğrayın.

2. Önce sebzeleri sıvı yağ ile tavada soteleyin ve bir kaba alın.

3. Tavukları da jülyen doğrayıp bir vok tavada kalan yağ ile soteleyin.

4. Soğan ve sarmısak ile limon suyunu ilave edin birkaç kez çevirin.

5. Baharatlar ve önceden sotelenmiş sebzelerle vok tavayı sürekli sallayarak 4-5 dakika kadar ocakta tutun.

6. Tortilla ekmeklerinin arasına koyup sararak servis edin.

Pişirme Önerisi:

Fajitanın pişerken suyunun tamamen çektirilmesi gerekmektedir.