Fellah Köfte

Malatya mutfağının sevilen lezzetlerinden fellah köftesi, her yörede farklı tatlarla soframıza konuk olsa da besleyici ve lezzetli tadını bulgurdan alıyor, baharatlarla da daha da lezzetleniyor…

fellah-koftesi

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme Süresi: 20-25 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

-2 su bardağı ince bulgur

-1 su bardağı un

-1 adet yumurta

-1/2 yemek kaşığı biber salçası

-1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

-4 adet domates

-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

-1/2 yemek kaşığı domates salçası

-1 fincan sıvı yağ

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı kimyon

-3 diş sarmısak

-1 tatlı kaşığı kuru reyhan

-1 çay kaşığı tuz

-1 su bardağı yoğurt

Yapılışı

1. Bulguru 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın.

2. Suyu çekilip kabarınca bulgura yumurta, biber salçası ve tuz ilave edip yoğurun.

3. Minik misket şeklinde yuvarlayın ve orta kısmına parmağınızla çukur şekil verin.

4. Kaynayan suyun içinde haşlayın.

5. Sos için önce domatesleri rondodan geçirin.

6. Tavaya sıvı yağ koyup domatesleri baharat ve salça ile beraber pişirin.

7. Haşlanmış köftelerin üzerine döküp karıştırın.

8. Servis kabına alıp üzerine yoğurt ilavesi ile servis edin.

Servis Önerisi:

Dilerseniz toz biber ile tereyağını eritip yoğurdun üzerinde gezdirerek servis yapabilirsiniz.