Zeytinyağlı Sosuyla: Fırın Çipura

Çiftliklerde yetiştirilen, neredeyse mevsimsiz bir balık olan çipura var soframızda. Izgarası, fırını ve hatta çorbası şahane olan Ege’nin incisi çipurayı MigrosTaze Balık” reyonlarından satın alabilir, pratik bir şekilde pişirebilirsiniz.

Sarımsaklı, zeytinyağlı ve taze meyve sulu karışımla tatlandırıp lokum kıvamında pişirdiğimiz fırın çipura tarifi, favori balık tarifiniz olabilir.

Beyaz ete doyuran, vitamin ve protein kaynağı fırın çipura tarifimiz mis oldu mis.

Fırın Çipura Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

2 adet orta boy çipura
6 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram kiraz domates
2 diş sarımsak
1 dal taze biberiye
1 adet orta boy limon
1 adet taze sıkılmış portakal suyu
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı iri çekilmiş tuz

Püf noktası:

Balıkların taze olmasına dikkat edin. Dikkatli bir şekilde temizlediğiniz balıkları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın. Keskin bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atın.

Damak tadınıza uygun olan kuru ve taze baharatları sos yapımında kullanabilir, limon ve portakalın rendelenmiş kabuklarına sos karışımında yer verebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Balıkları; karın kısımlarına tane karabiber, limon dilimleri, maydanoz yaprakları ve defne yaprağı yerleştirerek de fırınlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Dikkatli bir şekilde temizleyip bol suda yıkadığınız balıkları kağıt havlu yardımıyla kullanın.

Keskin bir bıçak yardımıyla ezdiğiniz sarımsakları ince ince doğrayın. Tek tek ayıkladığınız biberiye dallarını kıyın.

Portakal ve limon kabuklarını rendenin ince kısmıyla rendeleyip sularını sıkın. Taze sıkılmış meyve suyunu; zeytinyağı, kıyılmış sarımsak ve biberiye, taze çekilmiş tane karabiber ve iri çekilmiş tuz ilavesiyle karıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz çipuraların üzerine hazırladığınız zeytinyağlı sosu bir fırça yardımıyla sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıp hafif bir renk alana kadar pişirin. Ilık ya da sıcak olarak servis edin.