Patates Garnitürlü: Fırın Levrek

Ilık ve soğuk denizlerde yaşayan eti yağsız ve çok lezzetli olan levreği, ince ince dilimlenmiş patates ve kuru soğan ilavesiyle fırınladık. Migros Sanal Market, Deniz Mevsim Balıkları reyonu ya da Migros Taze Balık reyonlarından gram aralığına göre (300-400 gram / 400-600 gram) satın alabileceğiniz levrek balığını tarifimizle pratik bir şekilde pişirebilirsiniz.

Fırın levrek tarifi yanına sarımsaklı deniz börülcesi isteyen?

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika

Malzemeler:

2 adet levrek balığı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet büyük boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy limon
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
2 dal taze biberiye

Püf noktası:

Temizlenmiş levrekleri fileto olarak kullanabileceğiniz gibi bütün olarak da kullanabilir, karın kısımlarına limon dilimleri ve defne yaprağı ekleyebilirsiniz.

Fırın balık yapımında kullanacağınız limonu, kabuk ve beyaz kısımlarını tamamen soyduktan sonra dilimleyerek kullanın. Aksi takdirde balığın tadını acılaştıracaktır.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre sarımsak, domates ve taze kişniş ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:

Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra arzuya göre fileto haline getirdiğiniz levrek balıklarını, deniz tuzu ve tane karabiberle çeşnilendirin.

Kabuklarını soyup suda beklettiğiniz patatesleri ince ince dilimleyin, kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Kabuklarını soyup beyaz kısımlarını temizlediğiniz limonu ince ince dilimleyin.

Sırasıyla; doğranmış kuru soğan ve dilimlenmiş patatesleri fırın tepsisinin tabanına yayın.

Levrek balıklarını ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri ve biberiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dakika kadar pişirin. Balık ve sebzelerin kendi suyuyla birlikte sıcak olarak servis edin.