Üzeri Yanık ve Bol Fındıklı Olacak: Fırın Sütlaç

Havasını ve suyunu yansıtan bir Hamsiköy sütlacı değil belki sütlaç tarifimiz ancak bir o kadar da iddialı. Süt, pirinç, toz şeker ve buğday nişastası ile hazırlanan sütlaçları kızartmak için yumurtaya da ihtiyacımız yok üstelik! Fırın sütlaç yapmanın sırrı püf noktasında saklı diyor, sözü uzatmadan tarife geçiyoruz.

Şimdiden afiyet olsun.

Fırın Sütlaç Tarifi

6 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

Üzeri için:

1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Püf noktası:

Servis kâselerine paylaştırdığınız sütlaçları; önceden ısıtılmış fırının en üst rafında pişirmeye özen gösterin. Fırın tepsisi içerisine yarısına gelecek kadar su eklemeye ve kontrollü olarak kaynamaya başlayan su tatlıya değmeden pişirmeye özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

Pirinçleri duru suyu çıkana kadar haşlayıp fazla suyunu süzdürün. Derin bir tencereye aldığınız pirinçlere su ekleyip kısık ateşte çok az sulu kalana kadar haşlayın.

Haşlanan pirinçlere 4 su bardağı süt ve vanilyayı ekleyip kaynamaya bırakın. Kalan 1 bardak sütü, buğday nişastası ve toz şekerle karıştırdıktan sonra sütlaç tenceresine ekleyin. Aralarda karıştırarak 10-12 dakika kadar pişirin.

Hazırladığınız sütlaç karışımını ısıya dayanıklı kiremit kaplara boşaltın. Büyük boy bir fırın tepsisinin yarısını suyla doldurup kâseleri yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sütlaçları, ılık bir hal aldıktan sonra ince çekilmiş fındık ilavesiyle servis edin.