Masum Tatlı: Fırında Armut Tatlısı

Tatlı hazırlamak ve zamansız gelen tatlı isteğini bastırmak işte bu kadar kolay! Mevsim meyvelerinin öne çıkanlarından olan armutları ortadan ikiye kesiyor; tereyağı, tarçın ve esmer şeker ilavesiyle fırınlıyoruz. Suyunu salıp yumuşayan armutları ceviz içi, reçel çeşitleri ve lor peyniri ilavesiyle servis edin.

Kısa bir sürede hazır olan fırında armut tatlısı tarifini arzuya göre krema ya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Fırında Armut Tatlısı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy armut
4 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Servisi için:

50 gram ceviz içi
2 yemek kaşığı portakal reçeli
2 yemek kaşığı erik reçeli
2 yemek kaşığı lor peyniri

Püf noktası:

Ortadan ikiye kestiğiniz armutları kararmaması için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz reçel çeşitleriyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız armutları ortadan ikiye kesin, çekirdekleri kısımlarını çıkartın. Kararmaması için arzuya göre taze sıkılmış limon suyuyla ovun.

2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çukur kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin.

3. Üzerlerine az miktarda tereyağı ekleyip esmer şeker ve tarçın serpin.

4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

5. Fırından çıkardığınız sıcak armutları servis tabaklarına alın. Arzuya göre erik, portakal reçeli, ceviz içi ve lor peyniri ilavesiyle ılık olarak servis edin.