Bayramın Hafif Tadı: Fırında Erik Tatlısı

Bayramın diyet çocuğu, fırınlanmış erik tatlısı… Ortadan ikiye kesildikten sonra çekirdekleri çıkartılan mevsim tazesi mürdüm erikleri fırının yolunu tutuyor. Az miktarda esmer şeker, vanilya ve toz tarçın ilavesiyle çeşnileniyor. Tatlı istekleri baskılanıyor, dondurma bu tatlıyı çok mu çok seviyor.

Ağız tadınızın daim olduğu nice bayramlara…

Fırında Erik Tatlısı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 kilogram mürdüm eriği
1 yemek kaşığı esmer şeker
½ çay kaşığı vanilya
½ tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için:

½ su bardağı file badem
4 top sakızlı dondurma

Püf noktası:

Tadını meyveden alan hafif bir tatlı… Önceden ısıtılmış fırında, yüksek ısıda ve kısa sürede pişirmeniz yeterli.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz erikleri ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın.

Isıya dayanıklı fırın kabını çok az miktarda tereyağıyla yağlayın. Ortadan ikiye kestiğiniz erikleri sıra sıra dizin.

Üzerlerine esmer şeker, vanilya ve tarçın karışımını azar azar serpin.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, yumuşayana kadar pişirin.

Hafif karamelize bir tat alan fırınlanmış erikleri arzuya göre dondurma ve file badem eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.