Fırında Ispanaklı Mantarlı Makarna

Klasik peynirli fırında makarnadan sıkılanlar için harika bir tarifimiz var. Ispanak ve mantarın makarna ile uyumunu çok seveceksiniz!

Malzemeler:
1 paket penne makarna
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram mantar (ince dilimlenmiş)
Yarım paket margarin
1/4 bardak un
1 büyük diş sarımsak (kıyılmış)
1/2 çay kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı süt
2 su bardağı kıyılmış mozzarella peyniri
Yarım kilo ıspanak (kıyılmış)
1/4 bardak soya sosuMakarnayı tuzlu suda 8-10 dakika kadar al dante olana kadar pişirelim. Zeytinyağını orta ateşte bir tencerede ısıtıp içine mantarları ekleyelim ve bir dakika kadar pişirelim. Tencerede margarini eritelim ve içine un, sarımsak ve fesleğeni katalım. Ardından sütü ekleyelim ve koyu kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edelim. Sonrasında bir su bardağı mozarella peyniri ekleyelim ve peynir de eriyip karışınca tencereyi ocaktan alalım. Pişmiş makarna, mantar, ıspanak ve soya sosuyla, tenceredeki karışımımızı birleştirelim ve yağladığımız fırın tepsisine aktaralım. Kalan mozarella peynirini üstüne döküp, önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede üstü üstü kızarana kadar 20 dakika civarı pişirelim. Afiyet olsun!