Fırında Karnabahar ve Bulgur Lezzeti

Akşamları hafif lezzetler arayan herkes için mükemmel bir tat ile karşınızdayız. Bulgur ve karnabaharın bu güzel uyumuna hayran olacaksınız.

karnabahar-faydalari

Malzemeler
10 Karnabahar çiçeği
Yarım su bardağı bulgur
Çeyrek bağ dereotu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 salatalık
4 küçük boy domates
Zeytinyağı, tuz ve karabiber

Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Karnabaharları fırın kağıdıyla birlikte fırın tepsisinin üstüne koyun. Üstüne zeytinyağı karabiber ve tuz döküp 25-30 dakika boyunca rengi altın rengine dönene kadar pişirin.
Bir bardak suyu kaynatın ve içine bulguru ekleyin. 12-15 dakika pişirdikten sonra üstünü kapatıp ocaktan alın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını orta derecede ısıtın. İçine pul biber, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. Kokusunu salana kadar yaklaşık 30 saniye pişirin.
Salatalığı küçük parçalara kesin. Dereotunu doğrayın ve domatesleri ikiye kesin. Ardından tabağa önce bulguru ardından karnabahar, domates salatalık ve dereotunu ekleyin. Hazırladığınız zeytinyağı karışımını üstüne dökün. Afiyet olsun!