Fırında Kaşarlı Mantar

Mantar ve kaşarın nefis uyumu bu pratik tarifte!
kasarli-mantar
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
20 adet irice mantar
1 su bardağı kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 demet maydanoz
Yapılışı
Mantarların dış kısmını fırçalayarak temizleyin.
Saplarını kesip limonlu su içine bırakın.
Fırın kabının taban kısmını tereyağ ile yağlayın mantarları dizin.
Kalan tereyağını mantarların üzerine bir fırça yardımı ile sürün.
Rendelenmiş kaşarı mantarların iç kısımlarına bastırarak doldurun.
180 derece ısınmış fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerine bolcaince kıyılmış maydanoz ilave edin.
Afiyetler olsun.
Mantarları kararmamaları için limonlu suya koyuyoruz. Mantarların fazla su çekmesine izin vermemek için uzun süre suda bekletmeyin.