Fırında Kolay Hindi Dolması

Hindi dolması tarifi gözünüzü korkutmasın. Kolay hindi dolması tarifi MigrosTV’de.

hindi-dolmasi

12-16 kişilik

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bekleme süresi: 3 saat

Pişme süresi: 3 saat

Malzemeler:

• 1 büyük hindi

• 1 su bardağı süt

• Yarım limon

• 1 yemek kaşığı biber salçası

• Yarım çay bardağı zeytinyağı

• 3 diş ezilmiş sarımsak

• Tuz

• Karabiber

Pilav için

• 2 soğan

• 2.5 su bardağı baldo pirinç

• 300 gr hindi veya tavuk ciğeri

• 25 gr dolmalık fıstık

• Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

• ¼ demet ince kıyılmış dereotu

• 3 yemek kaşığı tereyağı

• 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

• Yeteri kadar su

• Yarım limon

• Yenibahar

• Karabiber

Hazırlanışı

Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 

Hindiyi önce limon ile iyice ovun. Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayın. 

Buzdolabında 3-4 saat bekletin. 

Baldo pirincini yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. 

Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtın.

Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edin. 

Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin.

Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin.

Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. 

Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün. Yarısına gelecek kadar su ekleyin. 

Üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin. 

Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin. 

Pişirme Önerisi:

Pilav fırında tekrar pişeceğinden, az pişmiş olmalıdır. Pilavın suyunun az konulması da bu sebepledir.