Et Severler Buraya: Fırında Kuzu Kaburga

Lezzeti sofranıza, fiyatları cebinize #iyigelecek kuzu kaburgayı; soğan suyu, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, biber salçası, bal ve baharatlar yardımıyla hazırladığımız marinasyon karışımıyla harmanladık. Izgara ya da arzuya göre fırında uzun süreli olarak pişirebileceğiniz kuzu kaburga tarifi, kuzunun en taze ve lezzetli zamanında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik ve nefis bir et tarifi.

Leziz bir not: Fesleğenli patlıcanlı wrap tarifi, kuzu tarifinin yanına çok yakışıp tadını hafifletecek bir zeytinyağlı seçeneği olabilir.

Kuzu Kaburga Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 90 dakika

Malzemeler:

1 kilogram kuzu kaburga
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı bal
1/2 çay kaşığı ince çekilmiş tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Püf noktası:

İlk olarak yüksek ısıda başlattığınız pişirme işlemini; düşük ısıda ve uzun süreli olarak sürdürün.

Marinasyon karışımıyla harmanladığınız kuzu kaburgayı, buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra fırınlayın.

Nasıl Yapılır?

Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı rendeleyip suyunu çıkartın. Sarımsakları rendeleyin.

Soğan suyu, rendelenmiş sarımsak, biber salçası, zeytinyağı, bal, ince çekilmiş tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz kırmızıbiberi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Kuzu kaburgaları hazırladığınız marinasyon karışımı ile harmanlayıp kapağı kapalı kapta buzdolabına kaldırın.

Bekletme süresi sonrasında yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aldığınız kuzu kaburgaları, arzuya göre sarımsak ve acı biber eşliğinde önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

Mühürlenen kuzu kaburgaları, 160 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 60 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.