Peynir de mi Eklesek: Fırında Patates Köftesi

Bol suda haşladığımız patatesleri, sıcağı sıcağına püre haline getiriyoruz. Ona kıvam verecek çeşitli malzeme ve baharatları ekledikten sonra köfte haline getiriyor, yağlı kağıt serili fırın tepsisinde hafif bir renk alana kadar pişiriyoruz. Baharatlı fırın patates ve kızarmış patatese alternatif olarak gördüğümüz fırında patates köftesi tarifini masum bir atıştırmalık olarak da düşünebilirsiniz.

Patates Kızartmaları İçin Deneyebileceğiniz Akıllara Durgunluk Veren 10 Sos önerimize de göz atmayı unutmayın.

Fırında Patates Köftesi

 

8 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek kırıntısı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
1/4 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Kabuklu olarak haşladığınız patatesleri sıcağı sıcağına püre haline getirin. Uzun bir süre bekletmeden şekil verin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kaplama karışımına buladığınız patates köftelerini, önceden kızdırılmış derin yağda hafif bir renk alana kadar kızartabilirsiniz.

Servis önerisi:

Önceden hazırladığınız yoğurt ya da acı sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp derin bir tencereye aldığınız patatesleri, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.

Kıvam alan ve haşlanan patateslerin kabuklarını soyup sıcağı sıcağına püre haline getirin. Galeta unu, yumurta ve baharatlar ilavesiyle çeşnilendirip karıştırın.

Elde ettiğiniz patates püreli karışımı eşit parçalara bölüp elinizle yuvarlayarak şekil verin.

İnce çekilmiş ve fırınlanmış bayat ekmek içi, toz kırmızı biber, sarımsak tozu ve tuzu geniş bir tabakta harmanlayıp hazırladığınız patates köftelerini bu karışıma bulayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz patates köftelerini, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.