Nar Gibi Kızarsın: Fırında Piliç Kalçalı But

Migroskop döneminde lezzetli beyaz et çeşitlerinde indirimde olan piliç kalçalı butları; patates, havuç gibi kök sebzelerle birlikte fırınladık. Zeytinyağı, yoğurt, taze biberiye ve toz kırmızı biber ilaveli marinasyon karışımıyla yumuşacık olan tavuk etinin tadına doyamadık. Bu lezzeti kendi mutfağınızda yakalamanız ve misafirlerinizi ağırlamanız için püf noktaları ve pişirme önerilerini de sizlerle paylaştık.

Afiyet olsun.

Fırında Piliç Kalçalı But Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

4 adet piliç kalçalı but
4 adet orta boy patates
200 gram cherry domates
2 adet orta boy kırmızı soğan
2 adet orta boy havuç
4 adet acı kırmızı biber
1 baş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Püf noktası:

Tavuk etlerini hazırladığınız zeytinyağlı karışımla önceden buzdolabında marine edebilir, pişirme işlemi öncesinde taze ve kuru baharatları katabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Tuz yerine az miktarda soya sosu ekleyebilirsiniz.

Pişirme işlemi sırasında açığa çıkan yağlı suyu kızaran tavukların üzerine gezdirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz piliç kalçalı butları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Bol suda yıkayıp kabuklarını fırçaladığınız taze patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Kabuklarını soyduğunuz havuçları ince ince, kırmızı soğanları piyazlık doğrayın.

Baş şeklinde olan kabuklu sarımsakları ortadan ikiye kesin. Zeytinyağı, yoğurt, toz kırmızı biber ve ayıklanmış biberiye dallarını geniş bir fırın kabına alın. Piliç kalçalı butları bu karışıma bulayıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Doğranmış kök sebzeler, cherry domates, acı kırmızı biber, sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle harmanlayın.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz piliç kalçalı butları fırınlanmış sebzeler eşliğinde sıcak olarak servis edin.