Fırında Portakal Rüyası

Kokusuyla, rengiyle, lezzetiyle ve hayatımıza kattığı sağlıkla kışa damgasını vuran, yaz günlerinde özleten ve kışı dört gözle bekleten portakal var bugün mutfağımızda… Sağlığınıza sağlık katan portakal bu kez fırına giriyor ve sadece 15 dakikada enfes bir tatlıya dönüşüyor.

firinda-portakal

2-4 kişilik

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler

  • 2 bardak portakal suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu

 Yapılışı

1. Hindistan cevizi dışındaki malzemeleri bir tencerede iyice karıştırın.

2. Ocağın üzerine koyun ve sürekli karıştırarak pişirin.

3. Kaynadıkdan sonra hafif koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.

4. Kahve fincanlarının içini su ile ıslatın.

5. Ve hafif jölemsi hal almış muhallebileri fincanlara boşaltın.

6. Dolapta tamamen soğuduktan sonra ters çevirip servis tabaklarına alın ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Sunum önerisi:

Dilerseniz başka kalıplarda da sunum yapmanız mümkün. Hindistan cevizinin yanısıra Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.