Çaylar Demlensin: Fırında Sebzeli Ekmek Dilimleri

Mini mini doğranmış kabaklar, olmazsa olmazı dereotu, taze soğan ve maydanoz yaprakları… Tarifin lezzetini arttıracak mevsiminde ve sulu domatesler, eridikçe eriyecek dil peyniri küpleri. Zeytinyağının da desteğini alarak harmanlanan malzemeler bayat ekmek dilimleri üzerine serilip fırınlanıyor. Fırından çıkar çıkmaz demli bir bardak çay eşliğinde servis ediliyor. Kahvaltılık olarak da tüketebileceğiniz sebzeli ekmek dilimlerini, hafif bir akşam yemeği niyetine de mideye indirebilirsiniz.

Fırında Sebzeli Ekmek Dilimleri

8 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı

8 dilim bayat ekmek

2 adet domates

1 adet orta boy kabak

100 gram dil peyniri

1 adet taze soğan

4 dal maydanoz

4 dal dereotu

½ çay kaşığı tuz

Pişirme önerisi:

Doğranmış sebzeleri zeytinyağı ve taze baharatlar eşliğinde pişirme işlemi öncesinde marine edebilir, ekmek dilimlerinin lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde kesin. Kabuklarını alacalı soyduğunuz kabakları, domateslerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Dil peynirlerini de aynı şekilde kesin.

Taze soğanı halka halka kesin. Ayıklanmış dereotu ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir kâseye aktarıp tuz ve zeytinyağıyla harmanlayın.

Bayat ekmek dilimlerini yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız peynirli karışımı paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar fırınlayın.

Peyniri üzerinde eriyen, sebzeli ekmek dilimlerini sıcak olarak bekletmeden servis edin.