Sür Gitsin: Fıstık Ezmesi

Kahvaltı sofranızda yer açın, ev yapımı fıstık ezmesi geliyor. Kabukları soyulduktan sonra döküm bir tavada, kısa süreli ısıttığınız fıstıkları mutfak robotuna alın. Toz haline getirdikten sonra sonradan eklediğiniz bal, pekmez, tereyağı ve ince çekilmiş deniz tuzu ilavesiyle kıvam alan fıstık ezmesini temiz bir kavanoza alın.

Tatlı tariflerde ve dilimlenmiş meyvelerle birlikte atıştırmalık olarak kullanın.

Fıstık Ezmesi Tarifi

1 kavanoz

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

400 gram tuzsuz yer fıstığı

1,5 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı tereyağı

¼ çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu

Püf noktası:

Ev yapımı fıstık ezmesi tarifine arzuya göre vanilya özütü katabilir, tadını zenginleştirebilirsiniz.

Bal yerine keçiboynuzu pekmezi kullanabilir, keçiboynuzu tozu ile renk katabilirsiniz.

Servis önerisi:

Tatlı tariflerinde kullanabileceğiniz fıstık ezmesini elma dilimleri ile servis edebilir, kahvaltı sofranızda yer verebilirsiniz.

Temiz ve cam bir kavanoza aldığınız fıstık ezmesini buzdolabında muhafaza edin.

Nasıl Yapılır?

Sert kabuklarını kırıp ince kabuklarını ayıkladığınız kabuklu fıstıkları döküm tabanlı bir tavada 5-6 dakika kadar ısıtın.

Isınan fıstıkları mutfak robotuna alıp toz haline gelene kadar karıştırın.

Azar azar eklediğiniz bal, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, ince çekilmiş deniz tuzu ilavesiyle karıştırıp kıvam almasını sağlayın.

Yoğun bir kıvam alan ev yapımı fıstık ezmesini temiz bir cam kavanoza alıp kapağını kapattıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Kahvaltı ve tatlı tariflerinde severek kullanın.