Fıstıklı Güllaç

Güllacın binbir çeşit lezzetini MigrosTV mutfağında denemeye devam ediyoruz. Cevizli mi fıstıklı mı sorusuna tabii ki fıstıklı cevabını verenler için bu tarifimiz.

fistikli-gullac

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 12-14

Malzemeler

-10 yaprak güllaç
-2 litre süt
-3 su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı gülsuyu
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı ufalanmış fıstık
-1 çay bardağı ufalanmış fındık

Yapılışı

1. Süt ve toz şekeri şeker eriyinceye kadar ısıtın.
2. Vanilya ve gülsuyunu ilave edin.
3. Sütü geniş bir tepsiye alın ve ılımasını bekleyin.
4. 1 yaprak güllacı alıp süte batırıp çıkarın.
5. Ve başka bir tepsiye serin.
6. Üzerine 1 kepçe süt gezdirin ve 5 yufkayı aynı işlemi yapark üst üste koyun.
7. Fıstıklı ve fındıklı iç malzemesini tüm yüzeye yayın.
8. Kalan 5 yufkayı yine süt ile ıslatarak üst üste tepsiye yerleştirin.
9. Kalan sütü güllaçların üzerine dökün.
10. Önce dışarıda sonra buzdolabında bekletin.
11. Üzerini fıstıkla süsleyerek dilimleyip servis edin.
Afiyetler olsun.

Pişirme Önerisi:

Süt, miktar olarak fazla gelebilir. Fakat bir süre sonra güllaçların sütü tamamen çektiğini göreceksiniz. Ayrıca çok sıcak süt ile güllaçların ıslanması hamur olmasına sebep olabilir bu nedenle sütün mutlaka ılımış olması gereklidir.